Google Corp je objavio rangiranje najtraženijih stvari na internetu u prošloj godini, a među njima su i automobili koji su najviše pažnje privukli 2017. godine.

Međutim, lista se odnosi na automobile koje su pretraživali Google korisnici u SAD, tako da su uključeni brendovi i modeli sa lokalnog američkog tržišta. U drugim zemljama, rezultati su sigurno drugačiji.

1. Ford
Sasvim je normalno da američka kompanija Ford bude posebno popularna. To je zbog same marke, ali i činjenice da je F-150 već godinama bio najprodavaniji model u SAD. Stručnjaci veruju da će nakon fejsliftinga ovaj automobil ostati na vrhu ove liste i 2018. godine. Preko Google-a, često su tražene informacije o modelima Explorer, Escape i Edge.

2. Lexus
Japanska marka Lekus je uvek bila usmerena prvenstveno ka američkom tržištu. U prošloj godini, kompanija je uvela nekoliko novih modela, uključujući i vodeći LS sedan, sportski kupe LC i osveženu SUV LX. Interesantno je da je veliko interesovanje izazvao crossover RX L sa sedam putničkih mesta. Treba napomenuti da je u 2017. godini Lexus najpopularniji brend u SAD među automobilima sa visokim komforom.

3. Kia
Južno Korejski proizvođači ne kriju svoje ambicije da dominiraju svetskim automobilskim tržištima. Dokaz za ovo je Kia, što je izazvalo veliko interesovanje među Google korisnicima u 2017. godini. Najpopularniji modeli su Optima, Sorento, Soul, Sportage i Stinger, a prema prodaji, Kia je među prvih deset brendova u SAD.

4. Toyota
Japanska Toyota takođe ima mesto među 10 najpopularnijih automobilskih  brendova na svetu u 2017. godini. Tokom prišle godine, brend je prodao više od dva miliona automobila u Sjedinjenim Američkim Državama, što jasno pokazuje zašto ljudi na Google traže informacije o Toyoti i njenim modelima. Najtraženiji su Sienna, Tacoma, Camry, Celica (iako se ne proizvodi) i Corolla.

5. Honda
Ovaj japanski proizvođač je uvek među favoritima na američkom tržištu. Google korisnici najčešće su tražili informacije o modleima Civic, Accord i CR-V. Ovo je u skladu s prodajom Honde u SAD, gde je kompanija jedan od lidera u prošlogodišnjoj prodaji.

6. Buick
Ovo je jedina marka američkog giganta General Motorsa, koja se našla među prvih deset najtraženijih. Prema informacijama, najveće interesovanje izazvali su Buick Enclave, Buick Regal, Buick LaCrosse i Buick Encore, ali i Buick LeSabre, koji se ne proizvodi od 2005. godine.

7. Acura
Premium brend Acura je prvobitno stvoren za nastup na američkom tržištu, tako da nije ni čudo što uživa veliku popularnost među korisnicima Interneta u ovoj zemlji. Većina pretraživanja je za crossover Acura MDX. Sledeći modeli su bili interesantni su RDX i TLX, koji su popularniji od hibridnog superautomobila NSX.

8. Tesla
Glavni razlog zašto je Tesla na ovom mestu je manji model proizvođača električnih automobila. Međutim, značajan broj korisnika koji traže informacije ne samo o Tesla Model S, Tesla Model X i Tesla Model 3, nego i za Tesla Semi i Tesla Roadster koji su nedavno predstavljeni.

9. Hyundai
Za razliku od „sestrinske“ Kie, Hyundai je manje tražen na Google, ali to nije bio razlog se i ovaj južno korejski proizvođač nađe u Top 10. Najinteresantniji modeli za Google korisnike su Sonata, Elantra, Santa Fe i Genesis. Treba napomenuti da je Genesis sada potpuno prepoznatljiv brend.

10. Dodge
Dodge je jedini predstavnik kompanije Fiat Chrysler Automobiles, koji je uspeo da uđe u prvih deset. Interesovanje za marku Dodge prvenstveno je zbog takozvanih „žestokih“ modela Charger i Challenger. Možda je čudno, ali super moćni kupe Demon je tek na petom mestu najtražnijih modela Dodge na Google.

Izvor: Netauto

Izdvajamo iz naše ponude

VW TOUAREG 3.0
 • Godište: 2013
 • Gorivo: Dizel
 • Menjač: Automatic
 • Broj vrata 5

Opširnije

PEUGEOT 3008
 • Godište: 2014
 • Gorivo: Dizel
 • Menjač: Automatic
 • Broj vrata 5

Opširnije

VW Passat CC 2.0
 • Godište: 2009
 • Gorivo: Dizel
 • Menjač: Automatic
 • Broj vrata 5

Opširnije

PEUGEOT 508
 • Godište: 2012
 • Gorivo: Dizel
 • Menjač: Manual
 • Broj vrata 5

Opširnije

AERODROM "NIKOLA TESLA" BEOGRAD

Dostava i najam vozila na Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd

NAŠ VOZNI PARK

Najpovoljnije cene iznajmljivanja vozila u Inđiji i okolini!

USLOVI RENTIRANJA

Pogledate opšte i posebne uslove rentiranja naših vozila

Share This